İSTANBUL / BAĞCILAR - Münir Tınaztepe Anadolu Lisesi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜNİR TINAZTEPE ANADOLU LİSESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuzda düzenlenen ‘’Dilimizin Zenginlikleri’’ projesi kapsamında ‘’Divan Şiiri’nde / Halk Şiiri’nde Atasözleri ve Deyimlerin Kullanımı’’ ile ilgili şiirler okundu ve tahlil edildi. Şiirlerde geçen atasözleri ve deyimler öğrenciler tarafından tespit edildi. Tespit edilen atasözleri ve deyimlerin anlamları üzerine konuşuldu. Sınıfın yarısı içinde atasözü olan cümleler kurarken diğer yarısı içinde deyim olan cümleler kurdu ve bunlar panoda sergilenmek üzere renkli kâğıtlara yazıldı.

‘’Bil Bakalım!’’ etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler dört ayrı gruba ayrıldı. Her gruba dört resim olmak üzere toplam on altı farklı resim gösterildi ve her resimde bir deyimin açıklaması da yer alıyordu. Açıklama kısmı kapatılarak resmin hangi deyimi anımsattığı soruldu.

Proje kapsamında öğrenciler tarafından pano hazırlandı. Panoda öğrencilerin atasözleri ve deyimlerle ilgili hazırladığı resimler ve şiirler sergilendi.

------------------------------------

ETKİNLİKLERDEN BİR İZLENİM